HÅNDVERKSVEKA I JOTUNHEIMEN

Handverksveka_toppbanner_jutulskinn_2019.png

Nyhet! Tradisjonshåndverkere av ypperste klasse inviterer til workshops på Gjendesheim ved Jotunheimen.

Siste uka i juni er du hjertelig velkommen til å utforske tradisjonshåndverk på Gjendesheim - og fordype deg i ett som du brenner for.  En hel uke til ende setter læremestere fra øverste hylle hverandre i stevne ved foten av Jotunheimen, slik at du kan delta på håndverkskurs innen skinn, smie, klesdesign og søm, interiørstyling, porselensstøping og trearbeid omgitt av sående natur på alle kanter. Det blir holdt kurs for både voksne og barn!

Onsdag lar vi arbeidet ligge og tar beina fatt. Bli med på en av våre organiserte fellesturer, dra på sightseeing med Gjendebåten, gå Besseggen eller bruk dagen som du selv ønsker. 

Håndverksuka i Jotunheimen er stolte av å mønstre en stjernerekke av kursholdere - kryss av siste uke i juni i kalenderen og gled deg til lærerike dager i fjellet.

Kurspris: 5 900,- (fire dager workshop på Gjendesheim innenfor valgfritt håndverk + én dag fjelltur i Jotunheimen - oversikt lenger ned på siden)

Inkluderer: 

  • Åpning: Søndag 23.juni kl. 18 på Gjendesheim
  • Workshops: Fire dager praktisk håndverkskurs kl 9-16 og alt kursmateriell innenfor faget du velger deg (oversikt over alle kurs lenger ned på denne siden). 
  • Fjelltur: Du velger selv om du tar en sightseeing med Gjendebåten, går Besseggen eller blir med oss på en organisert fellestur. 

Overnatting: Dette bestiller deltakerne selv, og er ikke inkludert i prisen. Booking av rom sendes til gjendesheim@turistforeningen.no

Påmelding: Send mail til kleppesofie@hotmail.com innen 1. mars 2018 merket med "Håndarbeidsuka" og navnet på kurset du ønsker å delta på fra denne oversikten:  

Bunadssøm

Håndverk med sting

Har du beundret bunadmangfoldet i Norge og hatt lyst til å brodere selv? Har du sett på kombinasjonen av sting, flotte farger og ønsket å lære? På kurset får du muligheten - du lærer både ulike sting og forskjellen på de vanligste bunadene. De siste dagene jobber vi med et større arbeid, kanskje forsiden på en pute eller en veske - eller noe helt annet.

Kursholder: Barbro T. Storlien

Kurssted: Gjendesheim

Dato: 24.-28.juni 2019 kl 9 - 16

Jutulcamp_2016_Foto- Kristoffer Mæle Thuestad-1.jpg

JUTULCAMP for barn 

Stort håndverk for små hender

På Jutulcamp lærer de minste å lage sine egne nydelige produkter av skinn, bein og tre med de samme teknikkene Sofie anvender i Jutulskinn. Aktivitetene varierer fra dag til dag og underveis blir det gode pauser til lek, moro og spisestunder rundt bålet. Blant produktene barna lager er sitteunderlag i skinn, tradisjonell tromme og lykkeamulett i bein. 

Kursholder: Instruktør fra Jutulskinn

Kurssted: Gjendsheim

Dato: 24.-28.juni 2019 kl 9 - 16

Garnnøster.png

strikking

Hiv deg på strikkebølgen - lag dine egne plagg

Har du et uferdig strikkeprosjekt liggende? Ta det med deg til fjells! Har du aldri strikket før, får du liste med garn og pinner du kan kjøpe inn og ta med deg på kurset. Kurset tar utgangspunkt i ull som materiale, og gir en innføring i ulike typer garn. Du får også prøve deg på nye strikketeknikker, lære å lese og tilpasse strikkemønstre, og lage dine egne design.

Kursholder: Siri Skjerve

Kurssted: Gjendesheim

Dato: 24.-28.juni 2019 kl 9 - 16

mokume gane teknikk

Lær å mønsterlaminere med kobber og messing

På dette kurset får du lage små laminatpakker som varmes og trykksveises i ovn og med hydraulikkpresse. Derretter blir laminatpakken smidd ut med hammer, ambolt og andre smieverktøy. Du vil lære hvilken teknikk du skal bruke for å lage  små gjenstander som f.eks. skaftdeler til kniver, smykker e.l.
 

Kursholder: Ola Svensson

Kurssted: Gjendesheim

Dato: 24.-28.juni 2019 kl 9 - 16

 

 

trearbeiD

Helt rått - håndarbeid med ferskt tre

Vi tar for oss hele prosessen fra levende tre til ferdig produkt. Vi går i skogen og finner emner til krympeboks, skje, kopp, figur eller smykke. Lag flere ting, eller fordyp deg i ett arbeid. Det blir teori og praksis om treslag, kløyving, tørking og krymping, sliping og bryning, dekorteknikker og ulike verktøy til arbeid med fersk tre. Vi arbeider uten bruk av strøm. 

Kursholder: Tine Spuur

Kurssted: Gjendesheim

Dato: 24.-28.juni 2019 kl 9 - 16

IMG_1022.jpg

FJELLTUR VED GJENDE

Organisert, eller gå på egen hånd

Onsdag midt i Håndverksuka kan de som vil la hendene hvile og ta føttene fatt. Bli med Gjendbåten på sightseeing inn i hjertet av Jotunheimen, gå klassikeren Besseggen eller bli med på fellestur sammen med lokal kjentmann. Vil du heller bruke dagen til håndverk har du selvsagt fri tilgang til verkstedet. 

Turområde: Gjende - Jotunheimen

Dato: 24.-28.juni 2019 kl 9 - 16

 

design og søm 

Sy ditt eget uttrykk

Har du lyst til å sy egne klær og lære å tilpasse snittmønstre? Målet for kurset er å få til en god passform til din kropp og utvikle et snittmønster slik at det ferdige plagget blir slik du ønsker det. Med utgangs-punkt i et ferdigmønster, tilpasser vi etter ditt kroppsmål og designvalg. Du får opplæring i sømteknikk som gir høy kvalitet og bruksfunksjon.

Kursholder: Veronika Glitsch

Kurssted: Gjendesheim

Dato: 24.-28.juni 2019 kl 9 - 16

tromme.jpeg

TRommemaking

Tromme i skinn - vilt og vakkert

På kurset får du lage din egen rammetromme, og lære å spenne skinnet slik at lyden blir riktig. Vi bruker horn fra reinsdyr til trommestikke og håndtak. Du får lære å farge og male på skinnet med egen farge kokt av bark. Når trommen er ferdig drar vi på trommereise. På kurset får du også lage deg sitteunderlag av reinskinn som er perfekt  å ha i tursekken.

Kursholder: Sofie Kleppe - Jutulskinn

Kurssted: Gjendesheim

Dato: 24.-28.juni 2019 kl 9 - 16