Handverksveka

Nyhet! Tradisjonshåndverkere av ypperste klasse inviterer til workshops i fjellbygda Vågå ved Jotunheimen.

Siste uke i juni er du hjertelig velkommen til å utforske tradisjonshåndverk i Vågå - og fordype deg i ett som du brenner for.  En hel uke til ende setter læremestere fra øverste hylle hverandre i stevne i Vågå, slik at du kan delta på håndverkskurs innen skinn, smie, klesdesign og søm, interiørstyling, porselensstøping og trearbeid i et unikt bygdemiljø omgitt av levende kulturhistorie på alle kanter. Det blir holdt kurs for både voksne og barn!

På kveldstid inviteres du på turer i eventyrlige Vågå, med besøk på historiske storgårder, Munch-vandring i sentrum og fotturer i unikt kulturlandskap med Jotunheimen som storslått bakteppe. Onsdag lar vi arbeidet ligge og setter opp gratisbuss til fjelltur ved eventyrlige Gjende i Jotunheimen hvor du kan dra på sightseeing med Gjendebåten, gå Besseggen eller bli med vår turleder på fellestur over magiske Knutshø. 

Handverksveka er stolte av å mønstre en stjernerekke av kursholdere - kryss av siste uke i juni i kalenderen og gled deg til lærerike dager i fjellet.

Kurspris: 5700,- (fire dager workshop i Vågåmo innenfor valgfritt håndverk + én dag fjelltur i Jotunheimen - oversikt lenger ned på siden)

Inkluderer: 

  • Åpning: Søndag 25.juni kl 18 i den historiske urtehagen på prestegården Ullinsvin v/ direktør Eivind Falk, Norsk Håndverksinstitutt. Enkel bevertning.
  • Workshops: Fire dager praktisk håndverkskurs kl 9-16 og alt kursmateriell innenfor faget du velger deg (oversikt over alle kurs lenger ned på denne siden). 
  • Fjelltur: Gratis buss til fjelleldoradoet Gjende i Jotunheimen. Du velger selv om du tar en sightseeing med Gjendebåten, går Besseggen eller blir med oss på fellestur over Knutshø. 
  • Kveldsturer med guide i tradisjonsbygda Vågå og omegn, med besøk på historiske storgårder og vandring i Munchs fotspor

Overnatting: Dette bestiller deltakerne selv, og er ikke inkludert i prisen. Våre anbefalinger:

Påmelding: Send mail til kleppesofie@hotmail.com merket med Handverksveka og navnet på kurset du ønsker å delta på fra denne oversikten:  

Bunadssøm

Håndverk med sting

Har du beundret bunadmangfoldet i Norge og hatt lyst til å brodere selv? Har du sett på kombinasjonen av sting, flotte farger og ønsket å lære? På kurset får du muligheten - du lærer både ulike sting og forskjellen på de vanligste bunadene. De siste dagene jobber vi med et større arbeid, kanskje forsiden på en pute eller en veske - eller noe helt annet.

Kursholder: Barbro T. Storlien

Kurssted: Vågåmo

Komplett kursbeskrivelse med huskeliste.

Støping i PORSELEN

Brenn dine egne former.

Leire er et fantastisk materiale hvor kun fantasien og dine ferdigheter setter grenser for det endelige resultatet. Støping er en måte å jobbe på hvor du bruker flytende leire i gipsformer. Teknikken gir store muligheter for enkelt å kunne produsere mange like objekter, sette sammen ulike enkeltdeler, jobbe med serier eller imitere objekter som er laget fra før.

Kursholder: Siri Skjerve

Kurssted: Vågåmo

Komplett kursbeskrivelse med huskeliste.

Jutulcamp_2016_Foto- Kristoffer Mæle Thuestad-1.jpg

JUTULCAMP for barn 

Stort håndverk for små hender

På Jutulcamp lærer de minste å lage sine egne nydelige produkter av skinn, bein og tre med de samme teknikkene Sofie anvender i Jutulskinn. Aktivitetene varierer fra dag til dag og underveis blir det gode pauser til lek, moro og sosiale spisestunder rundt bålet. Blant produktene barna lager er sitteunderlag i skinn, tradisjonell tromme og lykkeamulett i bein. 

Kursholder: Instruktør fra Jutulskinn

Kurssted: Vågåmo

Komplett kursbeskrivelse med huskeliste.

smiing

Lær å smi mens jernet er varmt

Er du nysgjerrig på smiarbeid og hvordan man former stål til det du ønsker deg? På dette kurset får du prøve deg med esse, hammer og stål. Med relativt enkle verktøy og teknikker sammen med opplæring i materialforståelse vil du kunne smi bruksgjenstander som kroker, lysestaker, husnummer, verktøy som tang, kniv eller ditt helt egne prosjekt. 

Kursholder: Ola Svensson

Kurssted: Vågåmo

Komplett kursbeskrivelse med huskeliste.

trearbeiD

Helt rått - håndarbeid med ferskt tre

Vi tar for oss hele prosessen fra levende tre til ferdig produkt. Vi går i skogen og finner emner til krympeboks, skje, kopp, figur eller smykke. Lag flere ting, eller fordyp deg i ett arbeid. Det blir teori og praksis om treslag, kløyving, tørking og krymping, sliping og bryning, dekorteknikker og ulike verktøy til arbeid med fersk tre. Vi arbeider uten bruk av strøm. 

Kursholder: Tine Spuur

Kurssted: Vågåmo

Komplett kursbeskrivelse med huskeliste.

FJELLTUR VED GJENDE

Fellesbuss fra Vågå til Gjende i Jotunheimen

Onsdag midt i Handverksveka kan de som vil la hendene hvile og ta føttene fatt: Vi inviterer til fottur ved storslåtte Gjende i Jotunheimen. Gratis fellesbuss blir satt opp fra Vågå. Bli med Gjendbåten på sightseeing inn i hjertet av Jotunheimen, gå klassikeren Besseggen eller bli med på fellestur sammen med lokal kjentmann over magiske Knutshø (bildet)Vil du heller bruke dagen til håndverk har du selvsagt fri tilgang til verkstedet. 

Turområde: Gjende - Jotunheimen

Komplett informasjon om Fjelltur.

design og søm 

Sy ditt eget uttrykk

Har du lyst til å sy egne klær og lære å tilpasse snittmønstre? Målet for kurset er å få til en god passform til din kropp og utvikle et snittmønster slik at det ferdige plagget blir slik du ønsker det. Med utgangs-punkt i et ferdigmønster, tilpasser vi etter ditt kroppsmål og designvalg. Du får opplæring i sømteknikk som gir høy kvalitet og bruksfunksjon.

Kursholder: Veronika Glitsch

Kurssted: Vågåmo

Komplett kursbeskrivelse med huskeliste.

Skinn og garving_Sofies verden-85.jpg

TRADISJONSgarving

Bered dekorative fiskeskinn - vilt og vakkert

Skjellene på villfisk er dekorative, og selve skinnet et sterkt materiale som kan brukes til både dekor, sko og klær. Du lærer å lage enkle modeller og håndsøm i fiskeskinn. Vi bereder og farger fiskeskinn med håndkraft, tradisjonelle teknikker og naturlige plantefarger som hjelpemidler.  På kurset får du lage deg belte eller armbånd, og en liten veske av fiskeskinn.

Kursholder: Sofie Kleppe - Jutulskinn

Kurssted: Vågåmo

Komplett kursbeskrivelse med huskeliste.