AKTIVITETER

Sofie Kleppe - LYS LEVENDE TRADISJONSBÆRER

Kurs, foredrag og workshops, Handverksveka i Vågå og Jutulcamp for barn: Skinnmester Sofie Kleppe ønsker å lære alle interesserte - fra barn til godt voksne deltakere - sitt tradisjonsrike naturhåndverk. Sofie er en populær foredragsholder og instruktør som levende og engasjert forteller og demonstrerer de historiske teknikkene hun anvender og de unike produktene Jutulskinn lager. 

FOREDRAG

Sofie Kleppe har levd et liv ulikt de fleste andre - noe som gjør henne til en fascinerende foredragsholder. Oslo-jenta Sofie har bodd halvannet år ute i grotte og lavvo. Hun har levd av det hun har funnet i naturen, brukt kano som fremkomstmiddel og brukt hendene som verktøy. I dag er Sofie en høyt respektert skinnmester med dyp innsikt i håndverket, tradisjoner og historien til de unike produktene hun lager.

handverksveka

Nyhet! Tradisjonshåndverkere av ypperste klasse inviterer til workshop i Vågå og Jotunheimen siste uke i juni.

26. juni - 1. juli 2017 er du hjertelig velkommen til å utforske en rekke tradisjonshåndverk i Vågå - med læremestere fra øverste hylle. En hel uke til ende kan du delta på håndverkskurs innen skinn, smie, klesdesign og søm, interiørstyling og trearbeid i et unikt bygdemiljø omgitt av levende kulturhistorie på alle kanter. Det blir holdt kurs for både voksne og barn - så her er hele familien velkommen.

KURS

Arbeidsøkter i selskap med Sofie Kleppe merkes på kropp og sinn. Her er du med på hele prosessen, fra slakting av dyret til ferdige skinnprodukter med sitt helt egne utseende og historie. Underveis lærer du en rekke tradisjonelle teknikker for garving og beredning av skinn, samt bearbeiding av bein og trevirke. Tar du turen til Vågå for en workshop hos Jutulskinn, arbeider du omgitt av unik natur og lys levende kulturhistorie. 

Markeder

Markedene var fortidens sosiale møteplasser og handelssentre. En perfekt arena for Jutulskinn.   

Jutulskinn og Sofie Kleppe deltar på en rekke markeder rundt om i landet og resten av Skandinavia. Fra historiske festivaler til vikingmarkeder, fra store attraksjoner som Rørosmartnan til mindre samlinger av engasjerte fagfolk og entusiaster. Ta gjerne kontakt om du har lyst til besøk av Sofie og Jutulskinn med salgsbod og gjerne historiske lendbreski. Noen markeder Sofie har deltatt på: Hantverkslegret (Öland, Sverige), Center of Experimentell Archeology (Leire, Danmark), Panajärvivillage works (Russland), Medieval Age Market (Oslo, Norge).

 

jutulcamp

Smått eventyrlige Sofie Kleppe har et helt spesielt lag med barn. På Jutulcamp lærer de minste å lage sine egne nydelige produkter av skinn, bein og tre med de samme teknikkene Sofie anvender i Jutulskinn. Jutulcamp legges gjerne til fjellheimen, gjerne fjellstuen Gjendesheim ved foten av Besseggen og Valdresflya - slik at både små kursdeltakere og voksne foreldre virkelig skal få oppleve fjelleventyret. 

Utstillinger

Jutulskinn har et bredt utvalg historiske reproduksjoner, prydplagg og bruksgjenstander.  

Andre etasje på Jutulskinns tradisjonsgarveri i Vågå er viet en permanent utstilling av et utvalg av skinnmester Sofie Kleppes produkter - blant dem den historiske lendbreskia. Jutulskinn deltar også på eksterne utstillinger over hele Skandinavia - blant annet på Norsk Fjellmuseum i Lom og følgende museer i Finland: Loviisan Kaupunkimuseum (2012), Espoon Kaupunkimuseum (2011 og 2013), Sagalund Museum (2012).