om jutulskinn

DSC_1107_web.jpg
 
 

Jutulskinn er et unikt tradisjonsgarveri beliggende i Vågå kommune - midt i hjertet av fjellheimen med Jotunheimen, Dovrefjell, Rondane og Reinheimen som nærmeste naboer.

I lokale til det gamle bakeriet i Vågå garves og beredes 100% naturlige jutulskinn for hånd, og skinnmester Sofie designer og lager håndlagde skinnprodukter fra bunnen av og i dyp respekt for dyret og det historiske håndverket.

Jegere fra hele landet (og verden) kommer til Jutulskinn med skinn som de ønsker å få laget personlige skinnprodukter av. Klær, sko, drikkeflasker, vester, trommer, vesker og interiør - kom med ditt ønske eller design så lager Jutulskinn produktet. 

Jutulskinn rekonstruerer også klær og bruksgjenstander i skinn fra arkeologiske funn - noe som er verdifullt for museer, utdanningsinstitusjoner og filmproduksjoner som ønsker å gjenskape en bit av fortiden og formidle historien til nye generasjoner. Vi leverer også skinn til bokbindere og husflid for bruk i blant annet bunader og andre tradisjonsdrakter.

Skinnproduktene fra Jutulskinn er 100% naturlige og tilvirket for hånd, og er derfor svært holdbare, miljøvennlige - og unikt vakre. 

Les mer om Jutulskinn i media.

 

 

Sofie Kleppe

Skinnmester og tradisjonsbærer

Sofie Kleppe har mesterbrev i tradisjonell garving fra Finland, og etablerte i 2015 Jutulskinn i fjellbygda Vågå i Jotunheimen. 

Sofie flyttet til Vågå fra Finland sammen med sine to barn etter at hun mistet mannen sin i en trafikkulykke. Valget falt på Vågå fordi hun ville være nær fjellene, råvarene og naturen. 

Sofie er oppvokst i Oslo, og etter endt folkehøyskole var ideen om å leve i tett kontakt med naturen blitt en stor inspirasjon. Sofie har bodd til sammen halvannet år utendørs, både i grotte og lavvo. Hun har levd av det hun har funnet ute i naturen, brukt kano som fremkomstmiddel og brukt hendene som verktøy til å lage salgsprodukter av skinn. 

Jutulskinn har på svært kort tid blitt en stor suksess og har i dag kunder fra hele verden. 

Sofie Kleppe tok mastergraden sin i skinnarbeid i Finland. Foremålet med mesterstykket var å vise frem mangfoldet i skinn og teknikker. Etter halvannet års studie lagde Sofie ti ulike vesker med like mange håndverksteknikker, material og type sømmer. Veskene i mesterstykket Bags of Beauty ser du her.

 

Se CV med utdanning, arbeidserfaring, utstillinger og deltakelse på markeder.

 

VILT OG VAKKERT: Skinnmester Sofie Kleppe lever og ånder for tradisjoner og historisk håndverk, og har etablert det unike tradisjonsgarveriet Jutulskinn i fjellbygda Vågå - omgitt av råvarer og natur i den absolutte Norgestoppen.