om jutulskinn // about jutulskinn

 
 

I fjellbygda Vågå i Jotunheimen finner du Jutulskinn. Her garver, syr, designer og rekonstruerer vi prydplagg og bruksgjenstander med naturens egne råvarer og tusenårige tradisjoner.

Alle våre skinn- og skinnprodukter er 100% miljøvennlige og håndlagede, og enten unike eller produsert i små serier.

Jutulskinn tilbyr kurs og håndverk av ypperste kvalitet. Vi lager tradisjonelle klær, interiør og utstyr for moderne mennesker. Skinnene våre kommer fra Jotunheimen, og garves med lokale material og respekt for dyret.

Jegere fra hele landet leverer skinn som de får garvet og laget et personlig produkt av. Jutulskinn rekonstruerer også klær og bruksgjenstander i skinn fra arkeologiske funn - noe som er verdifullt for museer, utdanningsinstitusjoner og filmproduksjoner.

Jutulskinn ble etablert av Sofie Kleppe i 2015, med visjonen: ”å forvalte, formidle og utvikle tradisjonelt skinnhåndverk”, et arbeide hun fortsetter sammen med sin trofaste partner Roni Öhman.

 

Sofie Kleppe

Sofie har mesterbrev i tradisjonell garvning fra Finland, og har over 20 års erfaring med naturliv og tradisjonelt skinnhåndverk. Hun flyttet til Vågå i 2015 fordi hun ville være nær fjellene og naturen.

Sofie er oppvokst i Oslo, siden hun var barn har ideen om å leve i tett kontakt med naturen vært en stor inspirasjon. Sofie har bodd til sammen halvannet år utendørs, både i grotte og lavvo. Hun har levd av det hun har funnet ute i naturen, brukt kano som fremkomstmiddel og hendene som verktøy til å lage nyttige produkter i skinn.

Roni öhman

Roni er naturguide og har vokst opp i de finske skogene. Han ønsker å leve av naturen på en bærekraftig måte. Tradisjonelt skinnhåndverk er en del av dette og en lidenskap. Han tror på at et enkelt levesett, kan være en løsning på mange av vår tids problemer.

Roni er en dyktig skinngarver og hans nøyaktighet i arbeidet øker skinnkvaliteten til Jutulskinn. Han begynte som lærling  hos Jutulskinn høsten 2017, og blir ferdig utdannet i ”Skinn og Pels doudji” våren 2020.

 
 
Sofie1.jpg
Roni2.jpg
 
 
About1.jpg